Hlavní nabídka:
Vážení kolegové,
dovolte, abychom Vás pozvali na
8. ročník Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů
Soutěž se uskuteční v sobotu 16. června v prostorách Vinných sklepů U Jeňoura a Hotelu Beatrice ve vyhlášené sklepní lokalitě Nechory u Prušánek na Hodonínsku.
Vlastní soutěž bude „tradičně netradiční“ v tom, že se budou srovnávat jen praktické dovednosti, jinak řečeno, nečeká Vás žádný písemný test. Disciplíny budou jen dvě – sekání sektu a servis sektu. Soutěž začne již dopoledne kvalifikačním kolem. To je povinné pro všechny s výjimkou finalistů předchozích ročníků, kteří mají automaticky zajištěn postup do semifinále. V kvalifikačním neveřejném kole Vás čekají stejné úkoly jako v semifinále, tedy klasický servis sektu (časový limit 4 minuty) a poté jeho otevření useknutím hrdla láhve šavlí nebo jinou sečnou zbraní.
V odpoledním, již veřejném semifinále, se představí maximálně osmnáct sommelierů podle uvážení poroty, která má pravomoc vyřadit kohokoliv z dalšího průběhu soutěže. Soutěžící nejprve předvede klasický servis sektu v časovém limitu 4 minuty (servis již neprovádí postupující z dopolední kvalifikace, kterým se započítává kvalifikační výkon, ale jen přímo nasazení semifinalisté!) a poté otevření 2 lahví sektu useknutím jejich hrdla šavlí nebo jinou sečnou zbraní, případně jiným předmětem, který mu schválí po předchozí domluvě před zahájením soutěže porota. Několik šavlí bude k dispozici přímo na místě, ale doporučujeme každému, aby si na soutěž přivezl svůj nástroj. Nejlepší soutěžící (minimálně 4 maximálně 6 -
Připomínáme, že soutěž je zařazena do dlouhodobého hodnocení Sommelier roku, na základě, kterého bude vybrán reprezentant ČR pro mistrovství světa i Evropy!
Výkony bude hodnotit odborná porota a svého vítěze si zvolí také diváci. Pro nejlepší jsou připraveny stejně jako v minulých letech atraktivní ceny, kromě jiného si vítěz odveze originální šavli na sabrage v hodnotě 10 000 Kč, obří láhev sektu (18 litrů), či poukaz na pronájem privátního boxu na víno v hodnotě 5000 Kč!
Akce opět proběhne pod širým nebem na Vinařském dvoře a bude koncipována jako velká garden párty mezi vinicemi. Bude samozřejmě připravena i mokrá varianta. I letos bude každý soutěžící prezentovat svůj vlastní vybraný sekt, čímž se opět zvýší atraktivnost klání.
Můžete udělat reklamu své firmě, oblíbenému sektu nebo překvapit něčím originálním, co může zaujmout nejen diváky, ale i odbornou porotu. Podmínkou je, že to musí být sekt vyrobený klasickou metodou kvašením v láhvi. Kdo má ambice na postup z kvalifikace až do finále, lehce si spočítá, že by si měl přivést sektů minimálně šest. Samozřejmě budou k dispozici i rezervní sekty od pořadatelů. Nabízíme možnost odvezení sektů z Prahy na Moravu v předstihu, aby byly ideálně na soutěž připraveny. Sekty je potřeba doručit do Galerie vín Le Bouchon, Millennium Plaza,V Celnici 10, Praha 1 do 10. června (kontakt Miloslav Lerch tel.: 608 885 840, e-
Pořadatelé nehradí ani nezjišťují ubytování. Informace o ubytování podá Jana Čadík, tel: 605 276 362, e-
Přihlásit se (nejlépe mailem) je nutné nejpozději do 3. června.
Všichni soutěžící budou soutěžit na vlastní nebezpečí, což před zahájením klání stvrdí svým podpisem!
Akce má omezenou kapacitu, a proto je nutné nahlásit dopředu Váš případný doprovod. Pro doprovod soutěžících je připraveno zvýhodněné vstupné 1000 Kč (1 soutěžící maximálně 2 členové doprovodu).
Na setkání s Vámi se těší
Moravský sommelier Libor Nazarčuk & Jan Ivičič
Program 8. ročníku Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů
Sobota 16. června 2012
Vinné sklepy U Jeňoura Prušánky – Nechory
(GPS: 48°50'34.151"N; 16°59'11.845"E, mapa -
11.00 neveřejná kvalifikace soutěže sommelierů v servisu a sekání sektů
15.00 Welcome drink
15.30 Semifinále soutěže sommelierů v servisu a sekání sektů
16.00 Otevření sklepa:
* Originální nechorský Jeňourův raut
* Degustace šumivých vín (srovnání sektů vyrobených klasickou metodou kvašením v láhvi z České republiky a zahraničí např. Slovensko, Rakousko, Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Austrálie, Argentina, Chile…)
* Ochutnávka vín ze všech čtyř moravských podoblastí
19.00 Finále soutěže sommelierů
20.00 Pokus o zápisy do Guinnessovy knihy rekordů
20.45 Vyhlášení výsledků soutěže sommelierů a divácké soutěže
21.15 Pokračování garden party, rautu, degustací…. při cimbálové muzice
Kontakt: Libor Nazarčuk -
www.moravskysommelier.cz, www.ujenoura.cz